2016. február 22., hétfő

Tejszínes pulykaleves vadrizzsel


Hozzávalók:
  • 1,5-2 liter csirke vagy zöldség alaplé (kockából) 
  •  3 szál apróra vágott zöldhagyma
  • 1/2 csésze vadrizs 
  • 8 szelet bacon 
  • 1/2 csésze vaj/margarin/kókuszolaj 
  • 3/4 csésze liszt 
  • 1/2 teáskanál só 
  • 1/4 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors 
  • 6dl főzőtejszín
  • 30 dkg kockára vágott főtt/sült pulykahús (maradékból) 
  • opcionális (2 evőkanál száraz sherry)
Elkészítés:

1. Egy leveses fazékban forraljuk fel a csirke alaplevet, mikor forr tegyük bele a vadrizst és a hagymát.
2. Kis lángon, gyöngyözve főzzük, míg a vadrizs megpuhul (35-40 perc, ha sima fehér rizst használunk, elég 15 perc)
3. Míg fő a rizs egy serpenyőben süssük meg a baconszeleteket, majd hagyjuk kihüűni. Mikor már hideg, törjük össze darabokra, és tegyük félre.
4. Mikor a rizs megpuhult, egy edényben olvasszuk fel a zsiradékot, majd keverjük hozzá a lisztet, sót, szárnyas fűszerkeveréket, borsot egyszerre. Keverjük simára és habzásig forrósítsuk.
5. Keverjük hozzá fokozatosan a tejszínt, ügyelve, hogy ne csomósodjon össze. Hagyjuk a lángon kevergetve 1-2 percig, míg besűrűsödik.
6. Fokozatosan keverjük a tejszínes rántást a rizses leveshez, szükség szerint felhigítva a rántás a levessel.
7. Forraljuk fel, majd keverjük bele a bacont (és a sherryt) és tálalhatjuk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin