2016. február 23., kedd

Sajtos burgonyakrémleves


Hozzávalók:
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csésze kockára vágott hagyma
  • 3 közepes hámozott és kockára vágott burgonya
  • 1 liter húsleves alaplé (kockából)
  • 1 csésze tejszín 
  • 1 3/4 csésze reszelt cheddar sajt
  • 1/4 teáskanál szárított kapor
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors 
  • ízlés szerint só
  • erős paprika por ízlés szerint
Elkészítés:

1. Egy nagyobb lábasban olvasszuk fel a vajat.
2. Kezdjük el megpuhítani a hagymát fedő alatt.
3. Mikor a hagyma átpuhult tegyük bele a krumplit, öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megpuhul.
4. Botmixerrel turmixoljuk simára óvatosan a forró levest.
5. Tegyük vissza az edényt a tűzhelyre, keverjük fokozatosan bele a tejszínt, sajtot, kaprot, sót és csípős paprikát.
6. Forraljuk fel és addig főzzük kis lángon, míg jó sűrű lesz a leves, kb 5 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin