2014. január 2., csütörtök

Krémes lencseleves


Hozzávalók:

  • 3 szelet bacon
  • 2 póréhagyma felkarikázva
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma felkockázva
  • kb 1.2 liter víz (+ leveskocka,ételízesítő) vagy alaplé
  • kb. 30 dkg krumpli kockára vágva
  • 1 bögre száraz lencse (ha beáztatjuk éjszakára, hamarabb megfő)
  • 2 sárgarépa felkockázva
  • só ízlés szerint
  • 150ml főzőtejszín
  • 2 tk száraz sherry
Elkészítés:

1. A bacont pirítsuk ropogósra egy fazékba, majd szedjük ki és törjük apró darabokra.
2. A bacon zsírján kezdjük el párolni a hagymákat, kb 4 percig, míg üvegesek lesznek.
3. Tegyük az edénybe a krumplit, lencsét, sárgarépát, és a folyadékot. Forraljuk fel és fedő alatt főzzük kb 1 órán át, míg a lencse megpuhul.
4. Egy botmixerrel, vagy kelyhes mixerrel pürésítsük, míg sima nem lesz., Ezután keverjük bele a tejszínt és a sherryt. Forrósítsuk át.
Sült baconnel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin