2009. július 22., szerda

Chili con carne leves



Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek olaj
  • 1/2 kg darált marhahús
  • 400g vörösbab (konzerv, leve leöntve)
  • ízlés szerint kukorica (opcionális)
  • 400g aprított paradicsom konzerv
  • 7dl csirke vagy zöldség alaplé (jobb híján kockával)
  • 1/2 tk szárított-zúzott chilipaprika (vagy más csípős paprikakészítmény)
  • Titkos hozzávaló: 2 kocka jó minőségű feketecsokoládé
  • só, bors
  • reszelt gruyere sajt tálaláshoz
Elkészítés:

1. Egy mély serpenyőben, kis lángon megpároljuk a hagymát, kicsit később rátesszük a fokhagymát is.

2. Hozzáadjuk a darált húst, feljebb vesszük a lángot és kevergetve addig pirítjuk, míg teljesen megbarnul a hús.

3. Keverjük hozzá a babot, (kukoricát,) paradicsomot, alaplevet, chilit, csokoládét; sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel és mérsékelt lángon főzzük akár 1 órán át, vagy még tovább, ha van időnk (valójában hamarabb megpuhul a hús, tehát ha nincs ennyi időnk, hamarabb is készen van).

4. Tálaljuk reszelt sajttal, patrezselyem- vagy korianderzölddel díszítve.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin